Sanat, Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
GMS111 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS113 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS115 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GMS117 Gastronomi Tarihi 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
GMS119 Temel Sanat Eğitimi 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ING101 İngilizce I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ISL101 Genel İşletme 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
KPL101 Kariyer Planlama 1+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
TRD101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
BİT102 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS108 Beslenmenin Temel İlkeleri 2+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS110 Mutfak Planlama ve Organizasyonu 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS112 Menü Planlama ve Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS114 Yiyecek İçecek İşletmeciliği 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ING102 İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
TRD102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS207 Mutfak Uygulamaları I 2+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS209 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS211 Gıda Hijyeni ve Güvenliği 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS215 Özel Gıdalar Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS217 Protokol ve Görgü Kuralları 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS219 Gıdalarda Duyusal Analiz 1+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
 [G] SEÇ 1 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS218 Mutfak Uygulamaları II 2+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS224 Gıda Katkı Maddeleri 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS226 Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS228 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GMS230 Çikolata Yapım Teknikleri ve Uygulamaları 1+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS232 Staj I 0+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
 [G] SEC 2 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 35
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS315 Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları 2+2+0 Zorunlu 7 Yüz Yüze
GMS317 Tatlı, Pasta ve Hamur Yapım Teknikleri 1+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS319 Soğuk Mutfak Uygulamaları 1+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS321 Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
 [G] SEC 3 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 4 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] UNISEC301 Üniversite Seçmeli Ders - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS316 İleri Pasta ve Tatlı Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS318 Yöresel Türk Mutfağı Uygulamaları 1+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS320 Ekmek Yapım Teknikleri 1+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GMS322 Gastronomi Trendleri 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GMS324 Staj II 0+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
 [G] SEC 5 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 6 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] UNISEC302 Üniversite Seçmeli Ders - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 35
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS413 Mezuniyet Projesi I 2+4+0 Zorunlu 9 Yüz Yüze
GMS439 Dünya Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları I 1+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
 [G] SEC 7 Seçmeli Ders - Seçmeli 12 3 Yüz Yüze
 [G] SEC 8 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] UNISEC401 Üniversite Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 34
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS412 Mezuniyet Projesi II 2+4+0 Zorunlu 9 Yüz Yüze
GMS414 Dünya Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları II 1+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
 [G] SEC 10 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 9 Seçmeli Ders - Seçmeli 8 2 Yüz Yüze
 [G] UNISEC402 Üniversite Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler




https://obs.rumeli.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=1060&lang=tr