Meslek Yüksekokulu / Aşçılık - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC107 Mutfak Uygulama I 2+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC113 Gastronomi ve Yemek Tarihi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
BLG133 Ofis Yazılımları 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ING101 İngilizce I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
KPL101 Kariyer Planlama 1+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
OLH101 Gıda Güvenliği ve Hijyen 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
OLH103 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
OLH107 Yiyecek İçecek İşletmeciliği 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
TRD101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 32
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC110 Mutfak Uygulama II 2+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC112 Yöresel Mutfaklar 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC114 Mutfak Yönetimi Ve Tasarımı 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC116 Staj 0+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ING102 İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OLH106 Beslenmenin İlkeleri Ve Menü Planlama 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
OLH110 Gıda Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
TRD102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 36
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC215 Soğuk ve Sıcak Ordövrler 1+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ASC217 Pastane Ürünleri 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
OLH109 Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
SEC 1 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC219 Restoran İşletmeciliği 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC221 Alternatif Turizm 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC229 Gastronomi Turizmi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC230 Gastronomide Ürün Geliştirme 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH214 Gastronomi Trendleri 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH215 Genel Turizm 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH217 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH218 İçecek Bilgisi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH220 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satış ve Pazarlama 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH221 Türk Mutfak Kültürü 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
SEC 2 Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
OLH227 İleri Mutfak Uygulamaları I 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
SEC 3 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC227 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC228 Moleküler Gastronomi 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC231 Vejetaryen Mutfak 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC232 Sokak Lezzetleri 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC234 Füzyon ve Mutfak Uygulamaları 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC236 Deniz Ürünleri 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH230 Sürdürülebilir ve Gastronomi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH234 Yiyecek Fotoğrafçılığı ve Sosyal Medya Yöneticiliği 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
UNISEC201 Üniversite Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
USD501 Genel Beslenme 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
USD520 Baharat ve Kahve Kültürü 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
USD536 Kalite Yönetim Sistemi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
USD544 Gönüllülük Çalışmaları 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 31
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ACS214 Dünya Mutfakları 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC216 Ekmek ve Unlu Mamüller 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
OLH208 Toplu Beslenme Sistemleri Ve Catering Hizmetleri Yönetimi 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
SEC 4 Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
OLH228 İleri Mutfak Uygulamaları II 1+3+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
SEC 5 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC219 Restoran İşletmeciliği 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC221 Alternatif Turizm 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC229 Gastronomi Turizmi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC230 Gastronomide Ürün Geliştirme 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
MSBLG262 Mesleki İngilizce 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH214 Gastronomi Trendleri 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH215 Genel Turizm 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH217 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH218 İçecek Bilgisi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH220 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satış ve Pazarlama 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH221 Türk Mutfak Kültürü 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
SEC 6 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC227 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC228 Moleküler Gastronomi 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC231 Vejetaryen Mutfak 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC232 Sokak Lezzetleri 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC234 Füzyon ve Mutfak Uygulamaları 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC236 Deniz Ürünleri 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
OLH234 Yiyecek Fotoğrafçılığı ve Sosyal Medya Yöneticiliği 1+3+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
UNISEC202 Üniversite Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
USD501 Genel Beslenme 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
USD520 Baharat ve Kahve Kültürü 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
USD536 Kalite Yönetim Sistemi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
USD544 Gönüllülük Çalışmaları 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 32




https://obs.rumeli.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=25&lang=tr