Meslek Yüksekokulu / Pastacılık ve Ekmekçilik - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
BLG133 Ofis Yazılımları 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ING101 İngilizce I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
KPL101 Kariyer Planlama 1+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
OLH101 Gıda Güvenliği ve Hijyen 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
OLH103 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
OLH107 Yiyecek içecek İşletmeciliği 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
PTE109 Pastane Uygulamaları I 2+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
PTE111 Pastacılık ve Ekmekçilik Malzeme Bilgisi 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
TRD101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 31
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ING102 İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
OLH106 Beslenmenin İlkeleri Ve Menü Planlama 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
OLH110 Gıda Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
PTE112 Çikolata Yapım Teknikleri ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
PTE114 Pastane Uygulamaları II 2+4+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
PTE116 Ekmek Yapım Teknikleri 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
PTE118 Staj 0+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
TRD102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 36
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
OLH109 Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
PTE213 İleri Pastacılık Teknikleri 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
PTE215 Yöresel Ekmek ve Unlu Mamüller 1+3+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
PTE217 Türk Tatlı Kültürü ve Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
 [G] SEC 1 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 2 Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 3 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] UNISEC201 Üniversite Seçmeli - Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 31
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
OLH208 Toplu Beslenme Sistemleri Ve Catering Hizmetleri Yönetimi 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
PTE210 Butik Pastacılık 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
PTE214 Uluslararası Ekmek Uygulamaları 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
 [G] SEC 4 Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 5 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] SEC 6 Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
 [G] UNISEC202 Üniversite Seçmeli - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 32
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler




https://obs.rumeli.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=1064